Labels

Sony Ericsson X8 review

Sony Ericsson X8

PRO

  • Ecranul capacitiv de 3”
  • Wi-Fi, GPS
  • Android
  • Pretul bun

CONTRA
  • Lipsa blitz-ului camerei foto
  • Lipsa memoriei interne
  • Camera de doar 3 mpx

??? Noul model de la Sony Ericsson face parte din gama Xperia, fiind un smartphone cu un pret foarte avantajos. La o prima vedere modelul este dedicat persoanelor tinere, avand un design simplu si placut.
?? ?Carcasa este realizata din plastic, destul de solida, partea din spate fiind in intregime detasabila. Mufa de incarcare, MicroSD, este pozitionata in partea superioara, alaturi de cea pentru casti. Ecranul este unul bun, de 16 milioane de culori, capacitiv, avand diagonala de 3”. Acesta raspunde destul de bine la atingere si comenzi, fiind usor utilizabil in scrierea unui text (adresa de web, SMS, mail). O trasatura deosebita o reprezinta posibilitatea derularii ecranului atat pe orizontala cat si pe verticala.
?? ?Camera nu este una impresionanta, fiind destul de modesta in conditii de luminozitate redusa. Nici senzorul de 3 Megapixeli nu este unul deosebit, iar lipsa blitzului este un minus in plus. Telefonul vine cu radio cu RDS , player pentru filme si muzica. Acestea se pot stoca pe cardul micro SD de 2 GB inclus sau prin extinderea pana la 16 GB.
?? ?Conectivitatea se face prin mufa microUSB, prin Wi-Fi, Bluetooth sau 3G, existand incorporat si un modul pentru GPS. La interior, sistemul de operare este Android (1.6) fiind ajutat de un procesor de 600 Mhz. Navigarea prin meniu si prin aplicatii se face destul de usor cu foarte putine intarzieri. In plus, exista o multitudine de aplicatii pe Android Market, astfel telefonul poate fi customizat si folosit dupa bunul-plac. Ceea ce este inovator la acesta gama(Xperia) este prezenta aplicatiilor Mediascape si Timescape. Pentru cei care nu stiu, Mediascape este o librarie ce contine toata muzica, fotografiile si filmuletele tale (atat cele din memoria telefonului cat si cele online). Timescape reprezinta un fel de hub cu “legaturile” tale cu celelalte persoane (mailuri trimise, SMS-uri, poze, facebook etc) – toate intr-un singur loc. Pentru cele doua aplicatii este disponibil butonul Infinite care aduce intr-o pagina toate informatiile despre acea persoana, acel artist sau acea poza (atat offline cat si online).
??? Despre baterie pot spune ca aceasta corespunde telefonului -1200mAh. In regim normal de folosire, bateria poate tine pana la 3 zile.
?? ?Vazut in ansamblu, X8-ul este un telefon bun, pretul fiind unul corect. L-as recomanda persoanelor active, care vor sa fie in legatura cu ceilalti (prin SMS, facebook, e-mail) si care vor un telefon modern.

0 comments

Post a Comment