Labels

BlackBerry Curve 8520 black review

BlackBerry Curve 8520 al celor de la Research in Motion face parte din noua generatie de smartphones, echipate cu tastatura full-QWERTY. Spre deosebire de predecesoarele acestui model, din seria 8300, BlackBerry 8520 impresioneaza printr-un aspect modern, comparabil ca dimensiuni cu varianta mai scumpa, BlackBerry 8900. De asemenea, telefonul se diferentiaza de modelele din clasa lui prin dimensiuni reduse si prin faptul ca este destul de usor, dar si prin formele rotunjite ale colturilor si prin atentia deosebita acordata detaliilor.Design-ul telefonului impresioneaza prin materialul negru-lucios din care este confectionat si insertia de material cauciucat ce inconjoara telefonul pe margini.
Spre deosebire de alte modele BlackBerry, cunoscute pentru inovatia numita "trackball", 8520 este echipat cu un trackpad optic, comparativ ca si inovatie cu trecerea de la mouse-ul cu bila la cel optic. Un avantaj major al acestui nou trackpad optic il constituie faptul ca elimina neajunsurile vechiului model care aduna praf si impuritati, pastrand totusi un control foarte bun asupra posibilitatilor de navigare in meniul telefonului, mult mai bun decat la alte telefoane cum ar fi Omnia produs de cei de la Samsung. Exista chiar optiuni de setare a sensibilitatii trackpad-ului in meniul Options -> Screen/Keyboard.- Din pacate cei de la Blackberry au schimbat mecanismul de inchidere al capacului din spate, care este predispus sa se defecteze daca este utilizat intens. Tot legat de materialul din care este realizat, poti sa te astepti sa lustruiesti destul de des telefonul intrucat orice amprenta este vizibila. Lasand acest aspect la o parte, telefonul este solid, butoanele laterale pentru controlul volumului si alte doua butoane customizabile sunt ascunse sub un invelis de cauciuc, ceea ce reduce acumularea de praf, butoanele tastaturii QWERTY sunt usor de apasat iar butoanele centrale pentru apel, tasta Back si tasta BlackBerry confera telefonului un aspect modern, ele fiind integrate in prelungirea display-ului.
Desi este in principal un telefon business, BlackBerry 8520 trece cu succes testul unui telefon personal. Observam astfel jack-ul audio de 3.5 mm, tastele multimedia dedicate aflate in partea superioara a telefonului dar si aplicatii precum Facebook, YMessenger, MySpace, GoogleTalk, Flickr si Windows Live Messenger ce vin preinstalate. Pot fi de asemenea vizualizate documente Word, Excel, PowerPoint, PDF si imagini utilizand pachetul “To Go” deja instalat in folderul Aplicatii. Un aspect important pentru un telefon business se refera la conectivitatea la Internet. Din pacate telefonul nu suporta conexiuni 3G, ceea ce reduce viteza internetului pe telefon destul de mult, ca variante optionale fiind conexiunile prin EDGE sau GPRS care sunt insa mai lente. Pentru o viteza superioara a conexiunii la Internet se poate utiliza optiunea Wi-Fi ce poate fi activata intr-un mod intuitiv si simplist.
Acest telefon poate nu are cateva din caracteristicile modelelor mai scumpe din oferta BlackBerry, cum ar fi GPS sau o camera foto foarte buna, dar compenseaza extraordinar prin raportul calitate/pret, dotari standard si o inovatie tehnica sub forma trackpad-ului optic. Il recomand persoanelor care vor sa combine telefonul personal cu cel de serviciu, celor care petrec mult timp pe Facebook sau pe chat sau celor ce vor sa incerce un BlackBerry fiabil si sa experimenteze noul trackpad optic cu care vor fi probabil dotate toate modelele viitoare.

0 comments

Post a Comment