Labels

Nokia Lumia 800 Full review

PRO
·         Ecran 3.7” AMOLED cu Gorilla Glass si ?Nokia ClearBlack display
·         Sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango
·         Procesor 1.4 Ghz Scorpion, 512MB RAM
·         16GB memorie de stocare (13.86GB utilizabili)
·         Camera de 8MP Carl Zeiss cu dual-LED flash, filmare HD 720p
·         GPS si navigatie prin Nokia Drive
·         Integrare profunda si impresionanta in intreaga interfata cu retelele sociale.

CONTRA
·         Sincronizarea cu PC-ul se face doar prin Zune
·         Multitasking-ul permite maxim 5 aplicatii deschise.
·         Lipsa suport Flash in browser
·         Marketplace subdezvoltat fata de comptetie
Nokia Lumia 800, primul smartphone cu sistem de operare Windows Phone 7.5? al producatorului finlandez ne lasa o impresie foarte buna. Ecranul Amoled de 3.7” are un contrast excelent datorita tehnologiei ClearBlack si rivalizeaza cu succes cu cele ale competitorilor. In termeni de design Lumia 800 imprumuta exteriorul de la Nokia N9 cu exceptia butoanelor senzitive de sub ecran. Pot spune ca pastreaza un aspect business dar mult mai prietenos totusi. Interfata este foarte intuitiva si fluida, are o responsivitate excelenta datorita procesorului de 1.4Ghz. Ador integrarea perfecta a conturilor de socializare si de e-mail cu interfata utilizatorului sau? contactele tale. Daca esti impatimit dupa Facebook sau Twitter atunci Nokia Lumia 800 iti ofera o experienta impresionanta.
Pe langa functiile de baza ale noului sistem de operare Windows 7 Nokia pluseaza cu cateva aplicatii proprii foarte utile cum ar fi Nokia Drive, prin care ofera navigatie gratuita oriunde pe glob cu posibilitatea de functioneare si in modul offline prin descarcarea hartilor in memoria interna. Nokia Maps sau Nokia Music care iti permite sa jonglezi cu muzica ta preferata intr-un mod placut sau sa asculti direct online artistii preferati. Calitatea audio a speaker-ului este decenta iar castile incluse ofera o calitate superioara a sunetului.
Trecand si la partea business a telefonului amintesc posibilitatea de sincronizare cu orice cont de e-mail, disponibilitatea suitei Microsoft Office : Word, Excell, PowerPoint, OneNote si sincronizare cu contul Office 365.
Camera montata pe Lumia 800 este una de 8MP, cu lentile Carl Zeiss si dual-LED flash ce te va impresiona profund de calitatea pozelor surprinse si culorile vii redate. Nici clipurile filmate HD nu fac discrepanta la calitate. Tot aici voi aminti ca vizionarea videoclipurilor pe Youtube este o placere, acestea fiind redate prin player-ul integrat fara probleme chiar daca nu dispune de suport Adobe Flash.
Durata de viata a bateriei este mai mult decat decenta suportand cu succes o zi intreaga de utilizare intensa , iar pentru o utilizarea medie sau usoara poate chiar 2-3 zile.
Intr-o nota negativa amintesc faptul ca Marketplace-ul nu este la fel de dezvoltat precum AppStore-ul sau Play Store-ul pentru Android desi multe aplicatii populare cum ar fi Shazam, SoundHound, TuneIn Radio sau Angry Birds nu lipsesc din portofoliul acestuia. Transferul fisierelor intre telefon si PC se face in continuare doar prin Zune Software si nu dispune de un file manger.
In final de recenzie pot spune ca Lumia 800 este un smartphone reusit iar Nokia a facut un pas mare inainte in lupta acerba cu competitorii sai.

0 comments

Post a Comment