Labels

HTC HDII review

Iti amintesti ca ai in mana un telefon si nu un PDA, cand primesti sau initiezi primul apel. Poate ca cei de la HTC asta au vrut: sa realizeze un PDA excelent care sa aiba si functie de telefon. Cred ca au si reusit.
Capacitatea hardware este aproape dubla fata de HTC Touch HD din majoritatea punctelor de vedere.Procesorul de 1GHz asistat de 448MB RAM si 512MB ROM face ca aplicatiile sa se deschida imediat, fara frame-uri sau black-screenuri lungi.
     In fata acestei forte se afla un ecran tactil voluptos de 10.92 cm (4.3 Inch), toate puse intr-o carcasa de aluminiu combinat cu plastic mai subtire decat cea a iPhone-ului (ceea ce este impresionant. Marimile sale sunt, dupa standardele moderne ale telefoanelor, de un lux opulent. Poate cei obisnuiti cu tastatura clasica vor avea putin de lucru cu calibrarea degetelor. Acesta este insa un pret mic de platit in schimbul unui telefon mai subtire decat multe din caietele pe care le-am folosit. Marimea ecranului face ca tastele sa fie bine individualizate iar o tastatura hard ar fi crescut grosimea cu cativa milimetri buni.
     Camera este de 5 Mega Pixeli si are dual-led flash, adica un fel de lanterna-blitz. Asadar, va puteti lipsi de camerele digitale mai vechi de trei ani. 
Software - Aparent, kit-ul software cu care vine acest telefon este complet, plus unul dintre primele telefoane cu HTC Sense. Ar fi fost aproape imposibil sa reuseasca cineva sa dezvolte un software la inaltimea acestui hardware. Capacitatea mare de procesare face sa nu se blocheze sistemul de operare la o folosire intensa, insa, rar, poti observa ezitarea.
     Partea de inceput este customizabila, se pot adauga shortcut-uri dupa bunul plac, alarma, calendar, meteo, functie telefon, la o simpla apasare.
Pentru a veni in sprijinul celor nemultumiti pana acum de numarul mic al aplicatiilor dezvoltate pentru SO Windows (fata de cele pentru Android), Microsoft a lansat aplicatia Marketplace (functionala direct pe telefon), in genul Android Market. Puteti gasi ceva aplicatii gratuite, trial sau in schimbul unor sume mici.
Informatia de mai sus poate fi foarte utila, in cazul in care exista ceva ce doriti sa faceti, dar pentru care nu aveti unealta potrivita. De exemplu, pentru a putea rula un film, media playerul (inclus) poate rula doar anumite tipuri video. Astfel, rularea filmelor depinde de codecurile folosite. Nativ, poate citi mp4 si doar anumite avi-uri.
     Concluzia este ca pot exista motive pentru care trebuie achiztionate aplicatii externe, atat pentru filme cat si pentru alte cateva functiuni. Minimum de confort este, insa, asigurat.
     Multimedia - Ecranul gigant este suficient pentru a vedea un film in conditii decente. Redarea muzicii este decenta fara elemente spectaculoase pana la amplificarea ei printr-un fir banal jack jack. Ii poti asocia de asemenea si niste casti performane. 3.5mm e cea mai comuna marime.
     Telefonie - HD2-ul are undeva, mic, in partea stanga jos, un buton care iti aduce aminte ca poate functiona si ca telefon. Spun asta pentru ca ai putea sa uiti acest detaliu foarte repede, pentru ca, in rest, este un PDA excelent. Functioneaza in patru tipuri de retele 2G (deci poate fi folosit cam oriunde in lume), reteaua 3G (HSDPA 900/2100) este foarte rapida pentru navigarea pe internet.
     Cost de folosire - Bateria tine cam 2-3 zile la un grad de folosire mediu spre intens. Luand in considerare lumina si dimensiunile ecranului, este excelent. Se incarca atat la USB, cat si la priza.

0 comments

Post a Comment