Labels

HTC Hero review

HTC produce de ceva vreme cele mai remarcabile PDA-uri si telefoane cu Windows Mobile. Brandul in sine reprezinta deja un simbol de inovatie si perfomanta printre utilizatorii impatimiti datorita modelelor de succes precum: Tytn, Cruise, Touch, Diamond sau HD. Cunoscuti pentru dispozitive Windows Mobile pana acum, cei de la HTC au luat o decizie importanta alaturi de Google pentru a construi dispozitive pentru noul si mult asteptatul sistem de operare denumit Android.

Decizia pare sa fie una destul de inspirata intrucat, desi la inceput, Google Android incepe sa se maturizeze iar o data cu lansarea HTC Hero sistemul de operare vine impachetat intr-o forma atragatoare si prietenoasa ce are toate sansele sa rivalizeze cu iPhone. 

Inginerii HTC nu dezamagesc niciodata cand vine vorba de constructia, aspectul sau performanta telefoanelor produse. Cu ani de experienta in spate au reusit sa conceapa un design inovativ pentru Hero, o carcasa solida dar si o performanta uluitoare sustinuta de cei 528 MHz ai procesorului si cei 288 MB de RAM.

Revenind la Android, trebuie sa spun ca personal sunt foarte incantat. In comparatie cu iPhone am observat la Hero un sistem de operare mai avansat din multe puncte de vedere. Pe langa prezenta multitasking (rularea mai multor aplicatii concomitent) sistemul de operare este unul foarte customizabil. Daca cei de la Apple controleaza foarte bine cum arata meniul si cum sunt dezvoltate aplicatiile pentru iPhone OS, cei de la Google ofera prin Android posibilitati imense pentru utilizatorul lor. Imaginati-va ca puteti modifica interfata meniului cum doriti si ca aplicatiile concepute pentru Android pot fi mai reusite si sunt in marea lor majoritate gratuite datorita politicii Google.

Am folosit telefonul cu aplicatii de chat sau social networking precum GoogleTalk, Yahoo, Facebook sau Twitter si toate au functionat perfect. De la programe si widgeturi de “weather” sau “stocks” si pana la jocuri ce simuleaza o partida reala de pescuit telefonul s-a demonstrat a fi foarte capabil. Interfata grafica denumita “HTC Sense” este un foarte prietenoasa si bine organizata.

 In concluzie pot spune ca designul, functionalitatea si performanta pozitioneaza “eroul” nostru in topul smartphone-urilor de tip touch la ora actuala iar intrebarea pe care si-o vor pune iubitorii de tehnologie va fi: este oare Hero un adversar suficient de puternic pentru iPhone ?

0 comments

Post a Comment