Labels

iPhone 4 8GB Black review

PRO
Apple a ajuns la a 4-a generatie cu telefonul iPhone. Cu un design nou si o serie de noutati si imbunatatiri, iPhone 4 ramane acolo sus, printre cele mai bune smartphone-uri de pe piata.
iPhone 4 vine cu un design diferit fata de generatiile anterioare. Mai subtire, mai patratos, cu aceeasi pozitionare a butoanelor, cu lacasul de sim mutat pe lateral, in partea dreapta si difuzorul care face rocada cu microfonul, fiind pozitionat in partea din dreapta. De mentionat este ca difuzorul se aude la fel ca la iPhone 3G/3Gs. Atat fata cat si spatele sunt din sticla iar pe lateral gasim o banda din aluminiu care releva existenta a 2 antene : una de receptie wifi, bluetooth si gps iar cealalta, pe partea dreapta,  pentru receptionarea semnalului GSM si UMTS/HSDPA. Nu am intampinat probleme datorate antenei, poate si multumita semnalului bun pe care l-am avut mai tot timpul.
Pe spate gasim camera de 5 mp, cu flash integrat si cu un senzor nou care are  posibilitatea de a filma in HD, la rezolutie de 1280x720. Fotografiile sunt mai clare, asta si datorita senzorului foto similar cu unul al unei camera foto de buzunar, senzor mult imbunatatit fata de modelele anterioare de la Apple. Pe partea frontala a telefonului gasim o a 2-a camera, o noutate pentru iPhone astfel este posibila efectuarea apelurilor video prin intermdiul functiei FaceTime dezvoltata de Apple. Aceasta functie functioneaza pentru moment doar prin wifi, calitatea imaginilor fiind una foarte buna.
Display-ul, denumit "Retina" de 3.5 inch,  are o rezolutie de 640 x 960 pixels si prin crearea unei densitati de pixeli de 326dpi si un contrast de 800:1 devine unul dintre cele mai bune de pe piata, daca nu chiar cel mai bun. Afisajul este vizibil in lumina solara direct, din diverse unghiuri si in conditii de lumina slaba. Este o adevarata placere sa citesti un ebook, sa navighezi pe internet, sa te joci unul dintre jocurile disponibile in appstore. Ca tot a venit vorba de jocuri, pe iOS gasim cele mai performante jocuri mobile la ora actuala.Telefonul dispune de un procesor grafic mai perfomant decat pe 3gs iar giroscopul, o extensie a accelerometrului ajuta mult la gameplay.

Telefonul vine cu noul sistem de operare Apple iOS 4 (poate fi facut update la noua versiune 4.1) si se misca foarte bine, nu se simte deloc lag. Fata de 3gs tot cu aceeasi versiune iOS, iPhone 4 se misca un pic mai bine. La incarcarea paginilor de internet, deschiderea aplicatiilor, a meniului Settings iPhone 4 este mai rapid. Totusi cei 512 RAM ajuta mult la multitasking, editare video si jocuri.
Functia de multitasking este una cu adevarat interesanta, o noua inovatie de la Apple. Fata de alte sisteme de operare care tin aplicatiile deschise in backgroung in totalitate, cu toate avantajele si dezavantajele care vin cu asta (ex dezavantaj: consuma bateria  mai rapid si incetineste alte aplicatii) la iOS multitasking tine doar anumite functii deschise permanent (ex. functia GPS, redarea  de muzica, etc.) in rest facand o “poza” a momentului in care “inchizi” aplicatia, cu toate setarile din momentul in care ai iesit din aplicatie. Din pacate, nu exista nicio optiune sa fie inchise toate aplicatiile odata ci trebuie manual inchisa fiecare aplicatie in parte.Ca o noutate in meniul de setari gasim optiunea Cellular Data in Network unde putem sa blocam accesul la internet. Remarcam si posibilitatea de a crea foldere insa exista o limitare, poti pune maxim 12 aplicatii intr-un folder.
In concluzie telefonul merita achizitionat pentru un display superb, pentru o camera care are posibilitatea sa inregistreze videoclipuri in 720p, pentru un sistem de operare rapid, pentru functia de iPod,pentru jocuri cu cea mai buna grafica de pe piata si pentru apeluri video prin FaceTime.

CONTRA
Lansat in US in data de 22 iunie, a starnit multe controverse, in special din cauza ca Apple in continuare s-a incapatanat sa nu introduca cateva functii utile sau mai putin utile, asteptate de multi fani printre care functia de transfer fisiere prin bluetooth, suport flash, functia de usb massstorage etc. dar se trece cu vederea peste aceste lipsuri cand se vede exact ce poate acest telefon.

0 comments

Post a Comment