Labels

Motorola Milestone review


PRO
Acesta nu este un telefon obisnuit, si nu trebuie tratat ca unul. Partile negative legate de aspect sunt doar superficiale, si doar pana il pornesti. Spun la partile CONTRA acestui telefon, ca partea inferioara este fie prea mare, fie ecranul prea mic. Ecranul nu este mic deloc, iar partea inferioara, nici ea prea mare, pentru ca, acolo au fost inghesuite toate lucrurile PRO  care iti fac viata mai frumoasa. 
Spre exemplu, ceea ce scuza aceasta forma este:  tastatura atat hard (cat si tactila), procesorul este de 600MHz, receptor GPS, camera de 5MP cu LED flash (un fel de blitz), HSDPA 10.2 Mbps, 256 MB RAM, Wi-Fi 802.11, baterie Li-Ion 1400 mAh, Jack 3.5.
 
Pentru cei pentru care cifrele de mai sus nu spun mare lucru, va spun ca procesorul impreuna cu memoria RAM sunt suficient de puternice sa sustina sistemul de operare Android si eventualele aplicatii pe care le veti instala, fara ezitari.
Receptorul GPS este... si atat, no comment... in afara ca are si un soft instalat, satisfacator.
 
Conexiunea 3G+ este foarte puternica, mai puternica decat la HTC HD2, iar navigarea este delicioasa si fara intreruperi. Wi-Fi-ul este si el, foarte util, si va puteti conecta la ruterul de acasa, ca sa evitati conexiunea 3G.
Conexiunea microUSB iti permite, printre altele, sa incarci bateria in timp ce esti conectat la computer.
Bateria este mai puternica decat majoritatea bateriilor pe care le-am testat si, dupa doua zile de teste, uneori cu cablul de date in computer insa, aceasta nu necesita incarcare.
Pe langa acest lucru, exista tot felul de detalii, in genul: senzor de proximitate (lumina se inchide cand se apropie telefonul de ureche),  pe langa tastatura full QWERTY are si un fel de joystick cu 5 butoane iar navigarea pe net si scrierea mesajelor e mult facilitata. Pe langa asta, are sensor “Accelerometer” (se autoseteaza imaginea pe orizontala sau verticala in functie de pozita telefonului), slot card microSD si card 8GB inclus.
Meniul este printre cele mai usor de folosit meniuri pe care le-am testat la Smartphone-uri. Plaja de aplicatii care pot fi instalate pe Android este de asemenea, imensa.
Exista, in stanga si in dreapta ecranului de inceput, cate trei alte ecrane customizabile cu widgeturi, comenzi rapide, foldere etc. Accesul la aceste ecrane se face prin slide-ul degetului pe ecran. Excelent.
In plus, Motorola iti pune la dispozitie o aplicatie prin care sa consolidezi toate agendele si calendarele pe care le tii pe contul de mail personal (yahoo, gmail, etc) si de serviciu, precum si pe comunitatile sociale  (Facebook, Twitter, etc)

CONTRA
Prima impresie este ca seamana mai mult cu o cutie de sardine decat cu cel mai recent progres tehnologic al celor de la Motorola, si, pentru aceasta, este greu de iubit, cel putin de cei pentru care aspectul este esential. Altfel, insa, este o cutie de sardine foarte isteata. 
Proiectantii acestui telefon au ales un ecran tactil excelent si mare, mai mic insa decat partea inferioara a telefonului. Ecranul, desi avand rama de metal, pur si simplu nu inveleste toata partea inferioara a acestuia si capata acest aspect de cutie de sardine, cu cheie.
 
Pe langa aceasta este si greu, cel mai greu telefon pe care l-am avut sau testat.
 
Nu are camera secundara, nu are radio si necesita setari suplimentare pentru WAP.
Camera de 5 MP, avand in vedere marimea obiectivului eu nu prea vad mari diferente intre una de 3.2 si aceasta. Led-urile insa pot fi ajutatoare daca vreti sa pozati/ filmati in amurg. Noaptile din vacante, insa, vor fi intotdeuna cu ceata. Are insa un editor foto foarte reusit si filmeaza la calitate de DVD. Altfel spus minusul unui obiectiv mic e pe undeva acoperit de plusul unui soft ingenios.

0 comments

Post a Comment