Labels

Samsung Galaxy Spica i5700 review

Samsung Galaxy Spica i5700

Samsung i5700 este unul din putinele telefoane marca Samsung care incorporeaza sistemul de operare Android si reuseste sa faca o impresie placuta pe o piata a telefoanelor mobile in care tehnologia touchscreen a prins foarte bine in randul utilizatorilor.

Primul contact cu telefonul scoate in evidenta calitatea constructiei sale precum si atentia la detalii de care au dat dovada cei de la Samsung. Desi plasticul este materialul preponderent folosit, se remarca o rama metalica in partea din fata a telefonului ce are intentia de a proteja telefonul (dar mai ales ecranul) de uzura ce poate aparea pe parcursul folosirii. Desi este un telefon ce incorporeaza tehnologia touchscreen, Samsung i5700 are si o serie de taste in partea de jos a telefonului - tasta pentru navigatie in meniu, tastele pentru initierea si terminarea apelurilor, tasta pentru pornirea browserului dar si taste laterale, pentru blocarea/deblocarea tastaturii, pentru activarea camerei si pentru volum.

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult in timpul utilizarii telefonului a fost ecranul. Acesta are o dimensiune de 3.2 inchi, o rezolutie foarte buna (320x480 pixeli), este foarte luminos iar imaginile afisate sunt de o calitate excelenta. Acesta are functia auto-rotate care permite schimbarea modului de afisaj in functie de pozitia telefonului si este foarte utila pentru navigarea pe Internet permitand vizualizare optima a paginilor web descarcate. Ecranul de start permite cautarea directa cu ajutorul Google, conectarea simpla la casuta de e-mail si poate fi personalizat cu shortcut-uri.

Meniul este destul de complex, cu multe submeniuri si optiuni ce permit o personalizare ampla a telefonului, pictogramele sunt viu colorate, raspunsul in urma comenzilor este ferm, camera foto de 3.2 megapixeli realizeaza poze decente, difuzorul reda sunetele foarte bine, internetul incarca paginile multimedia cu o viteza foarte buna iar calitatea sunetului in timpul convorbirii este peste medie. Incarcarea acumulatorului si conexiunea cu calculatorul se realizeaza prin intermediul portului microUSB.

Ca un punct slab as mentiona acumulatorul, poate din cauza ecranului luminos si conexiunii 3G+. Dupa o navigare pe internet de aproximativ 2 ore indicatorul acumulatorului imi arata un sfert din capacitatea maxima desi anterior abia il incarcasem complet. Pretul telefonului este unul accesobil, iar raportul calitate-pret este foarte bun, facand din acest telefon o alternativa de luat in seama in cazul cautarii unui nou telefon multimedia. Per ansamblu, recomand acest telefon persoanelor tinere, pasionate de touchscreen, navigare pe Internet si aplicatii multimedia, dar ii sfatuiesc sa aiba mereu un incarcator la indemana.

0 comments

Post a Comment